Body Drum Release

Body Drum Release (BDR) is een methode waarbij ik in een vast afwisselend tempo trommel op de linker- en rechterkant van het lichaam. Er wordt getrommeld op schouders, hoofd en rug. Op die manier raken lichaam en geest goed met elkaar geïntegreerd en komen beide hersenhelften met elkaar in balans. Hierdoor raak je diep ontspannen, wordt je bewustzijn verruimd en kom je beter in contact met je gevoel.

Door het trommelen met de handen gaan er heel veel zenuwprikkels over en weer tussen de beide hersenhelften, wat te vergelijken is met de REM-fase tijdens het dromen. Tijdens deze REM slaap worden indrukken, spanningen en emoties van de dag meestal onmiddellijk verwerkt. Body Drum Release bootst de REM slaap na. Het is een methode waarvan de positieve effecten al na de eerste sessie merkbaar zijn en vaak in de dagen of weken erna alleen maar beter worden.

BDR is in te zetten voor:

  • Loslaten van stress, bevrijding van negatieve gedachten en remmingen.
  • Verwerken van oud zeer en onderdrukte emoties.
  • Ontspanning en verhogen van het zelfvertrouwen.
  • Verheldering van levensdoelen en stimulering van creativiteit.

Na de sessie is het mooi om je ervaring vast te leggen in een was tekening. Dit kan je nog meer verdieping geven en een blijvende herinnering.